Skip to main content
Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024
gov.com

Όσοι επιχείρησαν να δηλώσουν υποχρεωτικά τον καθαρισμό οικοπέδου από τα κλαδέματα και τα ξερά αγριόχορτα, ειδικά αυτοί για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κτηματογράφησης, αντιμετώπισαν δυσκολία με την ολοκλήρωση της δήλωσης. Προχωρούσαν στα τυφλά με ΚΑΕΚ και συντεταγμένες, ευχόμενοι η πλατφόρμα να τους χαρίσει το ζητούμενο παράθυρο της δήλωσης, ώστε να υποβάλουν. Αναφέρομαι σε ανθρώπους εξοικειωμένους με υπολογιστή και χρήση διαδικτύου. Φαντάζομαι άλλους, ηλικιωμένους δίχως εξοικείωση, συνταξιούχους κάτω από την απειλή του προστίμου των χιλίων ευρώ.

Με βεβαιότητα μηδενική η προετοιμασία της τοπικής αυτοδιοίκησης για το ξερό υλικό που σωρεύτηκε σε άκρες οικοπέδων, στους δρόμους. Με βεβαιότητα επίσης κίνητρο για κάρφωμα και ρουφιανιά, για λάδωμα και ξεφόρτωμα περιουσιών.

Όλα υπό έλεγχο αναφορικά με τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, ξεκάθαρος ο οδικός χάρτης. Από την πρόληψη έως την αποκατάσταση.

Για πρόληψη, προσωπική ευθύνη, συν λίγο βούρδουλα από τα πρόστιμα. Για καταστολή, κρατική ευθύνη, βομβαρδισμός μηνυμάτων από το 112 για εκκένωση οικισμών, αστυνομικοί που “ξεπροβοδίζουν”, για επίχρισμα μια φωτογραφία ενός από δαύτους με αγκαλιά παιδάκι κάτω των τεσσάρων και πάνω στην πλαγιά ο καπνός. Και κάπου στο μέλλον καναδικά πυροσβεστικά αεροσκάφη. Για αποκατάσταση, εταιρική ευθύνη, ο Μπένος, τα ιδρύματα και τα funds, η ανασυγκρότηση, οι fast track Ολλανδοί ή οι Σουηδοί. Γιατί ξεχνάμε τους Σουηδούς; Ξέρουν οι Σουηδοί την αξία των δασών, η πατρίδα του ΙΚΕΑ.

Κι αν κάποτε αντισταθούμε στα σχέδια της αναπτυξιακής αποκατάστασης plus, της ανασυγκρότησης, υπάρχουν τα ΜΑΤ.

Να ανοίξουν τα μάτια σε μας τους αγροίκους που δεν γνωρίζουμε πως να χρησιμοποιούμε σωστά τις πλατφόρμες για να δηλώνουμε τον καθαρισμό μισής μαλακίας οικοπέδου ενός στρέμματος, εμείς που ποτέ δεν θα γίνουμε Εσθονοί, που θα μείνουμε ανάξιοι ενός gov.com. Αυτό ακριβώς το οποίο χρειάζεται να καθαρίσουμε μια για πάντα. Η συνταγή να καεί όλη η Ελλάδα.