Skip to main content
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024
ιδεοληψία

«Είναι προφανές ότι στο σημαντικό κεφάλαιο της διαχείρισης της πανδημίας που λέγεται «επικοινωνία κινδύνου», καταγράφηκε παταγώδης αποτυχία. Αποτύχαμε παταγωδώς»  δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, προσθέτοντας «Δεν ξέρω αν αποτύχαμε γιατί έφυγα εγώ από το προσκήνιο ή γιατί βγήκαν όλοι οι άλλοι. Πιστεύω ότι αποτύχαμε γιατί σταματήσαμε να εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες και αρχίσαμε να πιστεύουμε στις ιδεοληψίες μας».

Αν δεν είχα πρότερη επίγνωση για το όφελος της τεχνολογίας των εμβολιασμών και αφήνοντας τις όποιες επιφυλάξεις αναφορικά με τη σπουδή με την οποία προχώρησε ο εμβολιασμός κατά του COVID 19, σίγουρα δεν θα με έπειθε το πατρονάρισμα πολιτικών προσώπων με τη φανερή αδιαφορία στην πολύχρονη καριέρα τους προς τον ορθολογισμό, την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία.

Οι Έλληνες, στην πλειοψηφία τους, προστάτεψαν εαυτό και αγαπημένους από τον κορωνοϊό - σε πείσμα του αλαλούμ της πολιτικής και των πρακτικών που ασκήθηκαν, με αρχή το καλοκαίρι του ’20, για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού στον πληθυσμό.

Η πίστη στην επιστήμη ποτέ δεν απετέλεσε πολιτικό διακύβευμα στην Ελλάδα - πρωτίστως για τους Έλληνες πολιτικούς.

Ας είναι ειλικρινής ο Τσιόδρας κι ας απευθύνει τα λόγια του σε αυτούς και προς τον εαυτό του. Η κομματική ιδεοληψία της πολιτικής ηγεσίας φανερώνεται από το φίμωμα των αποτελεσμάτων της μελέτης Λύτρα για τους θανάτους στα νοσοκομεία. Όπως φανερώνεται και το πόσο είχε γραμμένη την επιστήμη και μαζί με αυτήν τους Έλληνες πολίτες.

Κύριο ρόλο είχε ο Τσιόδρας στο φίμωμα των θανάτων. Θα έπρεπε να ντραπεί αντί να τοποθετηθεί.