Skip to main content
Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024
New York state of mind

Κάνω αναζήτηση στην ιστοσελίδα των New York Times στους οποίους έχω συνδρομή και την οποία πληρώνω μηνιαία. Η αναζήτηση γίνεται για Recep Tayyip Erdogan. Το κριτήριο είναι η χρονολογική σειρά του άρθρου. Η αναζήτηση αναδεικνύει τέσσερα κείμενα με ημερομηνία από 24/9 μέχρι σήμερα 26/9. Το αμέσως επόμενο κείμενο δίνει ημερομηνία 14/9.

Οι τρεις αναφορές είναι σχετικές με την ομιλία του Ερντογάν στα Ηνωμένα Έθνη, για την ειρήνευση στη Γάζα και τις θηριωδίες των Ισραηλινών εκεί συγκεκριμένα. Καμία αναφορά στην τοποθέτησή του για αναγνώριση του ψευδοκράτους και την «ειρηνευτική επιχείρηση» μέσω της εισβολής της Τουρκίας στη βόρεια Κύπρο.

Η πλέον προσφατη αναφορά των ΝΥΤ στην Κύπρο είναι στις 23/9 - σε σχέση με τον Πούτιν.

Το νέοτερο κείμενο που αναφέρει τον Ερντογάν είναι για τον Eric Adams, το δήμαρχο της Νέας Υόρκης ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά. Εμπλέκεται το όνομα του Τούρκου ηγέτη καθώς ο Adams είχε επισκεφτεί την Τουρκία και συνάντησε τον Ερντογάν έξι φορές πριν την εκλογή του.

Αν με αποκαλέσετε γραφικό που χάλασα φαιά ουσία για κάτι τέτοιο, θα γράφω συχνότερα για σειρές του Netflix ώστε να διασκεδάσω την εντύπωση που έχετε για μένα. Θα αρχίσω να γράφω και για απολιθώματα. Θεωρώ τα απολιθώματα περισσότερο ενδιαφέροντα από τις τηλεοπτικές σειρές, άντεξαν περισσότερες σεζόν στο κάτω κάτω.