Γέμισε ο τοίχος στο Facebook από φωτογραφίες με το γατάκι που σώθηκε στο λιμάνι στο Σπετσών από Αμερικανίδα η οποία βούτηξε στα νερά να το βγάλει έξω, αντιμέτωπη με την απροθυμία ενός λιμενικού υπαλλήλου. Η τυχερή γάτα ταξίδεψε για τις ΗΠΑ όπου θα ζήσει ζωή στειρωμένη και αποστειρωμένη, εσώκλειστη, αφού οι γάτες είναι η κύρια αιτία θανάτου για τεράστιο αριθμό από μικροπούλια ετησίως – δισεκατομμύρια.
Γλύτωσε το ζωντανό από τον τρόμο μιας σύντομης και αδέσποτης ζωής στις Σπέτσες.
Η μνήμη μου ανέσυρε εκείνο το περιστατικό με τρεις φάλαινες, η μια από τις τρεις παιδάκι, παγιδευμένες από τον αρκτικό πάγο στη βόρεια Αλάσκα, φυσικό το αίτιο της παγίδευσης. Το γεγονός είχε αποκτήσει τεράστια προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ, στην τηλεόραση κυρίως. Βοήθησαν στο τέλος δύο σοβιετικά παγοθραυστικά και απεγκλώβισαν τις φάλαινες, αν και το μικρούλι πέθανε. Ήταν 1988, ζούσα τότε στις ΗΠΑ.
Θυμάμαι μια γελοιογραφία που είχα διαβάσει η οποία έδειχνε δυο άστεγους να συζητούν μεταξύ τους, έγραφε: αν είμαστε μεταμφιεσμένοι σε φάλαινες θα μας πρόσεχαν περισσότερο.
Όταν έπαιρνα το τραίνο βράδυ από τον Penn Station στο Μανχάταν να επιστρέψω σπίτι χειμώνα, ήταν φορές που έπρεπε να βαδίσω πάνω από δεκάδες αστέγους, προσέχοντας να μην ταράξω τον λιγοστή γαλήνη του ύπνου τους. Μύριζε.
Το να αναδημοσιεύσεις τις φωτογραφίες από το γατάκι στις Σπέτσες είναι προσωπική ευθύνη. Προσωπική ευθύνη αποτελεί επίσης να καλείς τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό να κάνει κάποιος κάτι για τις εγκλωβισμένες φάλαινες.
…When the whales attempted to take the exit path, a swarm of journalists caused them to swim back…
Το να δρασκελίζεις πάνω από ξαπλωμένους άστεγους αποτελεί εθελοτυφλία μπροστά στην κάκιστη διακυβέρνηση των reaganomics.
Χείριστη διακυβέρνηση είναι επίσης η παράνομη θανάτωση προβάτων που θάφτηκαν ζωντανά εξαιτίας της πανώλης λόγω έλλειψης ειδικού εξοπλισμού.