Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, η κυρία Ευγενία Μανωλίδου δημοσίευσε στην εφημερίδα Καθημερινή ένα άρθρο με τίτλο «Γιατί τελικά µαθαίνουµε Αρχαία Ελληνικά;», όπως άλλωστε προκύπτει και από σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό της στο instagram.
Το εν λόγω άρθρο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας μόλις 16 ημέρες αργότερα, και ο πλήρης τίτλος του άρθρου φαίνεται να είναι πλέον «Αρθρο της Ε. Μανωλίδου στην «Κ»: Γιατί τελικά µαθαίνουµε Αρχαία Ελληνικά;», αφού κάπως έτσι περιέχεται και στο URL του άρθρου: «arthro-tis-e-manolidoy-stin-k-giati-telika-athainoy-e-archaia-ellinika»
Στο άρθρο αυτό, η κυρία Μανωλίδου, η οποία υπογράφει ως «Μουσικός», απαντά με αξιοζήλευτη ταχύτητα σε άρθρο με τίτλο «Το παλιό λάθος στη διδασκαλία των Αρχαίων» που δημοσίευσε η ίδια εφημερίδα μία εβδομάδα νωρίτερα. (Είναι πολύ πιθανόν το άρθρο να είχε διαφορετικό προτεινόμενο τίτλο από τον συντάκτη του, καθώς το URL του είναι «o-artos-ton-archaion-kai-ta-pityra-tis-grammatikis».) Ο συντάκτης του πρώτου άρθρου είναι ο κύριος Αλέξανδρος Νεχαμάς, και υπογράφει ως «καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον».
Τι ώθησε μια απλή μουσικό να απαντήσει εκτός του αντικειμένου της σε έναν καθηγητή Πανεπιστημίου και μέλος της ακαδημίας Αθηνών; Πρώτα απ΄όλα, η κυρία Μανωλίδου δεν είναι απλή μουσικός. Σύμφωνα με το σύντομο βιογραφικό σημείωμα που παραθέτει η ίδια στο instagram, είναι και Μουσικός αλλά και «Υπεύθυνη Σπουδών στην Ελληνική Αγωγή, Σχολή Αρχαίων Ελληνικών» την οποία ίδρυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε παλαιότερες, αθώες εποχές. (Επίσης, το όνομά της δεν είναι Μανωλίδου αλλά Καραγιαννίδου.)
Τι ώθησε την εφημερίδα Καθημερινή να δημοσιεύσει το άρθρο της, και μετά να το αναδημοσιεύσει στο σάιτ με καθυστέρηση και με αυτόν τον πρωτοφανή τίτλο; Ίσως η απάντηση να βρίσκεται στο βιογραφικό σημείωμα της κυρίας Μανωλίδου που βρίσκουμε στη Βικιπαίδεια: «Η Ευγενία Καραγιαννίδου, γνωστή ως Ευγενία Μανωλίδου, είναι Ελληνίδα συνθέτρια κλασσικής μουσικής, διευθύντρια ορχήστρας, τηλεπαρουσιάστρια ψυχαγωγίας, και σύζυγος του πολιτικού Άδωνι Γεωργιάδη».
Όσο για το επίμαχο άρθρο της κυρίας υπουργού, κουβέντα να γίνεται. Δεν απαντά ούτε στο άρθρο του κ. Νεχαμά, ούτε στο ερώτημα του τίτλου του. Είτε δημοσιογραφικά, είτε φιλολογικά, είτε εκπαιδευτικά, δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική.